Dunex® 
 Tek Hamlede Çift Yönlü Koruma!
Dunex®
Tek Hamlede Çift Yönlü Koruma!
Özellikleri
Initium® ile güçlendirilmiştir.
Mildiyö hastalıklarına karşı güçlendirilmiş koruma
Kontak ve sistemik etki mekanizması
Entegre direnç yönetimi
Dosya İndirme ve Bağlantılar 
 | Etiket | |
|---|---|
| Güvenlik Bilgi Formu | |
| Broşür | 
Detaylar
Genel bilgiler
| Ad | Dunex® | 
|---|---|
| Formülasyon | SC (Süspansiyon Konsantre) | 
| Aktif Madde | 515 g/l Propamocarb hydrochloride, 137 g/l g/L Ametoctradin | 
Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/ 100 L su | Hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya çevrede ya da tarlada hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre en az 7 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. Uygulamalarda tarlada dekalara 40-60 L; sera koşullarında da dekara 80-120L su kullanılmalıdır. | - | 7 | 
Kabakgillerde mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/da 100 L su | İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. | - | 3 | 
Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/da | İlaçlamaya hastalık koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla bir (1) uygulama yapılır. | - | 14 | 
Kabakgillerde mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/da 100 L su | İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. | - | 3 | 
Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/da | Mildiyönün her yıl görüldüğü ve büyük zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C veya en düşük sıcaklığın 10° C'yi bulması ile uygulamaya başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise uygulamaya başlamak için çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtilerinin görülmesi beklenmelidir. Hstalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. | - | 7 | 
Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/ da | Hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya çevrede ya da tarlada hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre en az 7 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. Uygulamalarda tarlada dekalara 40-60 L; sera koşullarında da dekara 80-120L su kullanılmalıdır. | - | 7 | 
| 175 ml/ da 100 L su | Hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya çevrede ya da tarlada hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre en az 7 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. Uygulamalarda tarlada dekalara 40-60 L; sera koşullarında da dekara 80-120L su kullanılmalıdır. | - | 7 | 
Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | Uygulama zamanı | Uygulama sayısı | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
|---|---|---|---|
| 175 ml/da | Günlük ortalama sıcaklığın 16°C'ye ulaşması ve ortantılı nemin %80'i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de, çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamaya başlanır. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla bir (1) uygulama yapılır. | - | 7 | 
Genel
Genel bilgiler
| Ad | Dunex® | 
|---|---|
| Formülasyon | SC (Süspansiyon Konsantre) | 
| Aktif Madde | 515 g/l Propamocarb hydrochloride, 137 g/l g/L Ametoctradin | 
Mahsul ve Hastalık/Zararlı Detayları
Domates
 Back
 Domates - Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/ 100 L su | 
| Uygulama zamanı | 
| Hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya çevrede ya da tarlada hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre en az 7 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. Uygulamalarda tarlada dekalara 40-60 L; sera koşullarında da dekara 80-120L su kullanılmalıdır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 7 | 
Hıyar
 Back
 Hıyar - Kabakgillerde mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/da 100 L su | 
| Uygulama zamanı | 
| İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 3 | 
Ispanak
 Back
 Ispanak - Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/da | 
| Uygulama zamanı | 
| İlaçlamaya hastalık koşulları oluştuğunda veya çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde başlanır. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla bir (1) uygulama yapılır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 14 | 
Kabak
 Back
 Kabak - Kabakgillerde mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/da 100 L su | 
| Uygulama zamanı | 
| İlaçlamaya bitkiler kol atmaya başladığında veya ilk mildiyö belirtisinin görülmesi ile başlanır ve hastalığın şiddetine göre 7-10 gün aralıklarla sürdürülür. ilaçlamaların bitkinin her tarafını, özellikle de yaprak altlarını kaplayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 3 | 
Patates
 Back
 Patates - Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/da | 
| Uygulama zamanı | 
| Mildiyönün her yıl görüldüğü ve büyük zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C veya en düşük sıcaklığın 10° C'yi bulması ile uygulamaya başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise uygulamaya başlamak için çevrede ya da tarlada ilk hastalık belirtilerinin görülmesi beklenmelidir. Hstalığın şiddetine göre 10-12 gün aralıklarla ilaçlama tekrarlanır. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 7 | 
Patlıcan
 Back
 Patlıcan - Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/ da | 
| Uygulama zamanı | 
| Hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya çevrede ya da tarlada hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre en az 7 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. Uygulamalarda tarlada dekalara 40-60 L; sera koşullarında da dekara 80-120L su kullanılmalıdır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 7 | 
| Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/ da 100 L su | 
| Uygulama zamanı | 
| Hastalığın her yıl görüldüğü ve zarar yaptığı üretim alanlarında hastalık belirtileri görülmeden, günlük ortalama sıcaklığın 16°C ve orantılı nemin en az %80 olması halinde başlanmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ise ilaçlamaya çevrede ya da tarlada hastalığın ilk belirtileri görüldüğünde başlanmalıdır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre en az 7 gün aralıklarla ilaçlamaya devam edilmelidir. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla 2 uygulama yapılır. Uygulamalarda tarlada dekalara 40-60 L; sera koşullarında da dekara 80-120L su kullanılmalıdır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 7 | 
Soğan
 Back
 Soğan - Mildiyö
 | Önerilen kullanım dozu | 
| 175 ml/da | 
| Uygulama zamanı | 
| Günlük ortalama sıcaklığın 16°C'ye ulaşması ve ortantılı nemin %80'i bulması ile mücadeleye başlanması gerekirse de, çevrede ilk hastalık belirtilerinin saptanması ile ilaçlamaya başlanır. Aynı üretim sezonu içerisinde Dunex® ile en fazla bir (1) uygulama yapılır. | 
| Uygulama sayısı | 
| - | 
| Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre (gün) | 
| 7 |